فهرست
نصب و اجرای نماهای جی ار سی GRC یا جی اف ار سی GFRC از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا نصب درست این متریالها با استحکام و مقاومت سازه ارتباط مستقیمی دارد. همچنین نصب و اجرای نادرست آن، میتواند در شرایط گوناگون محیطی همچون سرما، گرما، طوفان، بارشهای جوی و… موجب ایجاد مشکلات زیادی شود. بنابراین در این مقاله به روشهای گوناگون اجرا و نصب این متریالهای جدید ساختمانی اشاره میشود.
جی ار سی GRC و جی اف ار سی GFRC چگونه نصب می شود؟

جی اف ار سی GFRC یا جی ار سی GRC، متریالهای ساختمانی هستند که به روش خشک نصب میشوند. نصب این متریالها در دو بخش زیرسازی و نمای اصلی انجام میگیرد. زیرسازی باید کاملاً محکم و تقویتکننده سازه باشد، بنابراین برای ایجاد آن از قطعاتی فلزی همچون نبشی استفاده میکنند. پس از اتمام کامل زیرسازی، نوبت به نمای اصلی میرسد. نمای اصلی میتواند از تایلهای پیشساخته یا سفارشی grc و gfrc تهیه شود. این روش بسیار کاربردی است و علاوهبر حفظ زیبایی و استحکام کار، سرعت بالا و هزینه پایینی دارد.
مراحل نصب و اجرای grc و gfrc
پیش از هرکاری باید به جزئیات دقیق سازه دقت شود تا برنامه دقیقی برای تولید بتن و میزان مواد اولیه، در دست داشته باشید. پس از برنامهریزی، باید مواد اولیه شامل انواع روانکننده، مواد پلیمری و… را با نسبت مناسب و دقیق با هم مخلوط کرد و درنهایت باید آنها در قالبهای مناسب بریزید. در این مرحله باید به قالبها زمان بدهید تا خشک شوند و پس از خشک شدن، پرداخت و طراحی کار را شروع کنید. پس از اینکه طراحی کار به پایان رسید، نوبت به نصب و مونتاژ میرسد. این مرحله باید توسط شخص ماهر انجام شود تا استحکام کافی را داشته باشد و بهراحتی آسیب نبیند.
نمای جی ار سی یک متریال جدید و بهینه برای نمای ساختمان است و نصب آن به صورت خشک انجام میشود.
زیرسازی فلزی: مراحل اجرای نمای جی اف آر سی به این صورت است که ابتدا باید زیرسازی انجام شود . ابتدا یک سازه فلزی به عنوان اسکلت اصلی نما ساخته میشود. این سازه از پروفیلهایی مانند قوطی و نبشی تشکیل شده و با توجه به طرح نما و محاسبات مهندسی طراحی میشود.
نصب پنلهای جی اف آر سی: پنلهای پیشساخته جی آر سی، بر روی سازه فلزی نصب میشوند. این پنلها به کمک اتصالات مکانیکی مانند پیچ و مهره به سازه متصل میشوند.
از مزایای اجرای جی ار سی با روش خشک، میتوان به وزن کمتر نما، سرعت نصب بالا، کاهش هزینههای اجرا، امکان ایجاد طرحهای متنوع و مقاومت بالا در برابر عوامل جوی اشاره کرد.
نکات مهم:
محاسبات سازهای: قبل از شروع اجرا، محاسبات سازهای دقیق انجام میشود تا اطمینان حاصل شود که نما از استحکام کافی برخوردار است.
شاسیکشی: برای ایجاد یک سطح صاف و یکنواخت، شاسی فلزی با دقت و ظرافت اجرا میشود.
اتصالات: اتصالات بین پنلها و سازه فلزی به گونهای طراحی میشوند که امکان تنظیم و رگلاژ پنلها را فراهم کند و همچنین پس از نصب قابل رویت نباشند.
روشهای جایگزین: در برخی موارد، به درخواست کارفرما، امکان اجرای نما با استفاده از ملات نیز وجود دارد. اما این روش نسبت به روش خشک، از نظر سرعت اجرا، دقت و دوام، دارای محدودیتهای بیشتری است.
در پایان تنها کاری که باید انجام دهید، ایجاد پوشش و رنگهایی است که ظاهر نما را بهتر میکنند و بهصورت سلیقهای انجام میگیرند.
دیتیل اجرایی جی ار سی GRC و جی اف ار سی GFRC
چرا باید در نصب جی ار سی GRC یا جی اف ار سی GFRC دقت کنیم؟
نصب نمای جی اف ار سی GFRC یا جی ار سی GRC، مورد بسیار حائز اهمیتی در ساختمانسازی است و هرگونه کوتاهی در این مرحله، عواقب خطرناک مالی و حتی جانی همچون سقوط و ریزش، نفوذ آب، فرسایش، ترکخوردگی و… را در پی داشته باشد. درمقابل مزیتها و امتیازات نصب درست و اصولی این متریالها عبارتند از:
- در نصب اصولی grc و gfrc، وزن سازه بهطور قابل توجهی کاهش مییابد و این موضوع موجب افزایش ایمنی ساختمان خواهد شد.
- سرعت نصب خشک این متریالها بسیار بالا است و به کمک ماشینآلات جدید انجام میگیرد.
- نصب خشک نما علاوهبر اینکه هزینه کمی دارد، نگهداری آن هم آسان است. همچنین درصورت نیاز به تعمیر، تعمیرات راحت و کمهزینهای هم دارد.
- نصب اصولی موجب افزایش قابلیتهای مثبت بتن مثل عایق صوتی حرارتی بودن، خواهد شد و رفاه ساکنان ساختمان را چند برابر میکند.
- هرچه نصب حرفهایتر و ماهرانهتری انجام شود، دوام و مقاومت سازه افزایش خواهد یافت و در برابر عوامل گوناگون جوی، تغییر زیادی نخواهد داشت.
امروزه بهترین و پرکاربردترین روش نصب و اجرای جی اف ار سی GFRC یا جی ار سی GRC، روش نصب خشک است. در این روش ابتدا یک زیرسازی فلزی انجام گرفته و درنهایت نمای بیرونی کار ساخته میشود. برنامهریزی، تولید ملات مناسب، قالبگیری، پرداخت و طراحی و درنهایت نصب متریالها، مراحل اجرای نمای grc و gfrc هستند. نصب اصولی این متریالها بسیار مهم و حیاتی است و دوام و طول عمر ساختمان را افزایش خواهد داد. همچنین موجب کاهش هزینهها و افزایش رفاه ساکنان خواهد شد.