تفاوت ها و مزیت های بی نظیر تولیدات تساسنگ نسبت به محصولات بازار

انتخاب رنگ نمای سیمانی یکی از مهم‌ترین فاکتورها در ساخت نمای سازه‌ها است که هنگام ساخت‌و‌ساز برای بسیاری از افراد به یک چالش تبدیل می‌شود. این افراد احتمالاً در بازار با طیف وسیعی از رنگ‌های مناسب نمای سیمانی مواجه می‌شوند، درنتیجه انتخاب برای آن‌ها سخت خواهد شد. در ادامه بهترین رنگ‌ها برای نمای سیمانی و مزایا و معایب آن‌ها بررسی می‌شود تا انتخاب بهتری برای رنگ نمای سیمانی داشته باشید.

رنگ نمای اکریلیک

اگر به‌دنبال یک رنگ با درخشندگی بالا هستید که مقاومت زیادی هم داشته باشد، رنگ نمای آکریلیک برای شما مناسب است. رنگ اکریلیک روغنی نبوده و ساخته شده بر پایه آب است. بنابراین هیچ‌گونه آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌کند. شما می‌توانید با خیال راحت از این رنگ استفاده کنید و مطمئن باشید که اشعه‌های مضر UV و حتی مواد شیمیایی، روی آن تاثیر ندارند. هنگام رنگ آمیزی نمای ساختمان با این رنگ، بوی آزاردهنده حس نمی‌شود همچنین علاوه‌بر راحت‌بودن رنگ‌آمیزی، خاصیت ضدآبی و خشک شدن سریع رنگ‌، محبوبیت آن را چند برابر می‌کند.

در مقابل برای رنگ نمای اکریلیک معایبی همچون احتمال پوسته‌پوسته شدن، تمیز شدن سخت‌تر و طول عمر کم‌تر از رنگ روغنی به‌همراه محدودیت استفاده در برخی سطوح را می‌توان نام برد. از سوی دیگر، مراقبت از رنگ اکریلیک تا حدود یک ماه پس از اعمال، کمی سخت خواهد بود و باید دقت کنید که رنگ در اثر عوامل گوناگون آسیب نبیند.

رنگ نمای فول الاستیک

رنگ نمای فول الاستیک نوع دیگری از رنگ‌های بر پایه آب است که از رزین اکریلیک تهیه می‌شود. این  نوع رنگ مناسب نمای سیمانی، روی سطوح مختلف قابل اجرا بوده و محدودیت چندانی ندارد‌. ضدآب بودن و طول عمر و مقاومت بالای این نوع رنگ از ویژگی‌های بارز و بسیار مهمی است که باعث می‌شود افراد زیادی آن را انتخاب کنند.

از آن‌جایی که رنگ فول الاستیک از خانواده رنگ‌های اکریلیک است، معایبی شبیه به آن‌ها دارد. به‌طور کلی اگر این رنگ نما روی سطح نامناسب یا دارای آلودگی اجرا شود، امکان کاهش ماندگاری و پوسته‌پوسته شدن رنگ وجود دارد. همچنین آلوده شدن زودهنگام و تمیز شدن سخت از دیگر معایب آن است. با این حال گفته می‌شود که تا ۱۵ سال می‌توان روی ماندگاری این نوع رنگ نما حساب کرد.

رنگ نمای سیلیکونی

رنگ نماهای سیلیکونی دسته‌های مختلف دارند، از جمله سیلان، ارگانو سیلیکان و سیلوکسان که با تکجه به ویژگی‌هایی که دارند، کاملاً مناسب نماهای سیمانی مناسب به‌شمارمی‌روند. مهم‌ترین مزیت این نوع رنگ نما، آب‌گریزی و ضدآب بودن است که باعث حفاظت ساختمان اصلی از ورود آب می‌شود. رنگ سیلیکونی علاوه‌بر مقاومت بالا، دارای شفافیت چشمگیری بوده و ظاهر بسیار خوبی به نمای سیمانی می‌دهد. استفاده از این رنگ راحت است‌ و انعطاف‌پذیری مناسبی هم دارد.

با این حال بسیاری از افراد به‌دلیل هزینه بالای رنگ سیلیکونی، آن را برای رنگ‌‌آمیزی سازه خود انتخاب نمی‌کنند. از سوی دیگر مراقبت‌های پس از رنگ‌آمیزی همچون نیاز به داشتن تهویه هوا و زمان خشک شدن طولانی ممکن است کار را کمی سخت کند. درست است که رنگ سیلیکونی برای نمای سیمانی دارای انعطاف‌پذیری مطلوبی خواهد بود اما باید بدانید که این میزان انعطاف‌پذیری از سایر رنگ‌ها کم‌تر است.

همچنین بخوانید: بتن اکسپوز – قیمت بتن اکسپوز

رنگ نمای کنیتکس

جهت رنگ کاری نمای سیمانی، رنگ نمای کنیتکس دارای ویژگی‌های مناسبی است. این نوع رنگ نما به مقاومت و طول عمر بالا معروف بوده و بر پایه آب و روغن تولید خواهد شد. رنگ کنتیکس ظاهر براق و بسیار مناسبی دارد و می‌تواند دیوار سیمانی را به‌خوبی پوشش دهد. از طرفی هزینه پایینی داشته و با صرفه اقتصادی بالا، انتخاب بسیاری از افراد است.

علی‌رغم مقاومت بالا، یکی از معایب این نوع رنگ عدم تحمل نور خورشید است. به‌حدی که در طول زمان امکان دارد رنگ اولیه خود را از دست بدهد. همچنین خاصیت ضدآبی قابل توجهی ندارد و برای مکان‌های گرم و مرطوب مناسب نیست. این رنگ‌ها ممکن است از بنزین تهیه شوند و بوی نامطبوع داشته باشند.

رنگ نمای روغنی

اگر تمیز بودن همیشگی نما و ظاهر براق برای شما مهم است، رنگ نمای روغنی بهترین انتخاب شما برای سطوح سیمانی خواهد بود. این نوع رنگ بر پایه یک حلال نفتی تهیه شده و علاوه‌بر عدم جذب آلودگی، به‌راحتی تمیز می‌شود. همچنین ظاهر رنگ روغنی بسیار زیبا بوده و مقاومت و ماندگاری آن چشمگیر است. رنگ اولیه این نوع نما، به‌راحتی تغییر نمی‌کند و تا سال‌ها کیفیت اولیه خود را حفظ خواهد کرد.

بوی نامطبوع از معایب رنگ روغن محسوب می‌شود. با این حال این بو غیرقابل تحمل نیست و می‌توان در برابر مزایای دیگر از آن چشم‌پوشی کرد. همچنین پیش از رنگ‌آمیزی باید حتماً زیرسازی مناسب انجام داد و رنگ‌ها و پوشش‌های قبلی دیوار سیمانی را از بین برد. هزینه بالا یکی دیگر از معایبی است که به این نوع رنگ پرطرفدار وارد است.

رنگ نمای اپوکسی

یکی از مشکلات بسیاری از افراد که از رنگ‌های مختلف روی سطوح سیمانی استفاده می‌کنند، تغییر رنگ آن‌ها و زرد و کثیف شدن رنگ‌ها در طول زمان است. رنگ‌های اپوکسی از بروز این مشکل جلوگیری می‌کنند و علاوه‌بر تثبیت رنگ و تمیزی ظاهری، پاک کردن آن‌ها نیز آسان است. این رنگ چسبندگی بالایی داشته و دربرابر عوامل گوناگونی همچون آلودگی ظاهری، باکتری، مواد شیمیایی، رطوبت و… مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. همچنین رنگ اپوکسی پوسته‌پوسته نخواهد شد و قدرت انعطاف بالایی دارد.

یکی از معایب این نوع رنگ این است که اگر رنگ اپوکسی را روی کف سیمانی اعمال کنید، ممکن است براق بودن زیاد آن باعث لغزندگی کف شده و مشکلاتی را ایجاد کند. همچنین علی‌رغم طول عمر بالا، امکان ایجاد آسیب در آن زیاد است و باید در دولایه اعمال شود. پیش از رنگ‌آمیزی هم به یک زیرسازی اساسی نیاز دارد و باید تمامی ناهمواری‌ها و رنگ‌های پیشین از سطح سیمانی پاک شوند.

رنگ نمای نانو

جدیدترین روش رنگ روی نمای سیمانی، رنگ نانو است که ویژگی‌های اصلاح شده‌ای نسبت‌به سایرین دارد. این نوع رنگ نسبت‌به سایر رنگ‌ها دارای مقاومت بالاتری بوده و از لحاظ کیفیت و عایق حرارت و رطوبت بودن، در رتبه بالاتری قرار دارد. چنین رنگ‌هایی آلودگی و لک را جذب نمی‌کنند و به‌طور کل دارای ویژگی‌های بهتری نسبت‌به سایرین هستند.

معایب این نوع رنگ بسیار کم و قابل چشم‌پوشی است. به‌طور کلی می‌توان بارزترین معایب این رنگ‌ها را قیمت بالا و کمیاب بودن آن‌ها دانست که استفاده آن‌ها را محدود می‌کند. علاوه‌بر این غلظت و ویسکوزیته بسیار بالای این رنگ‌ها نیاز به رقیق‌کننده را ضروری خواهد کرد. در کل خوب است برای بهتر شدن نتیجه کار از نقاش و رنگ‌کار ماهر در این زمینه کمک بگیرید و خودتان دست‌به‌کار نشوید.

معیارهای انتخاب بهترین رنگ برای نمای سیمانی

وقتی در بازار شلوغ رنگ‌ها، در انتخاب بهترین رنگ برای نمای سیمانی سردرگم هستید، دانستن معیارهای انتخاب رنگ مناسب نمای سیمانی، می‌تواند شما را به‌معنای واقعی نجات دهد. اگر می‌خواهید رنگ نمایی با دوام بالا برای سازه سیمانی خود انتخاب کنید، حتماً موارد زیر را مدنظر داشته باشید:

  • مقاومت و انعطاف‌پذیری: رنگ مناسب نمای سیمانی باید در برابر عوامل گوناگون و تغییرات جوی انعطاف‌پذیری و مقاومت داشته باشد.
  • عایق بودن: رنگ نمای مناسب عایق دما و رطوبت است و از ورود آسیب به هر ساختمان جلوگیری می‌کند.
  • ضدآب: رنگ نمایی که ضدآب و آب‌گریز است، به بهترین شکل می‌تواند از سازه شما محافظت کند و طول عمر بالایی داشته باشد.
  • بدون محدودیت اجرا: اگر رنگی را انتخاب کنید که محدودیت اجرا نداشته باشد، می‌تواند روی سطوحی که قبلاً رنگ شده‌اند هم به خوبی اجرا شود.
  • طول عمر: یک رنگ نمای با کیفیت، طول عمر بالایی دارد و در سال‌های طولانی دچار کم‌ترین تغییر رنگ و کاهش کیفیتی خواهد شد.

سخن پایانی

اگر به فکر ساخت سازه‌ای سیمانی با نمای خیره‌کننده هستید، پیش از هرچیز باید از بین رنگ‌های موجود در بازار بهترین رنگ برای نمای سیمانی را تشخیص دهید. زیرا انتخاب رنگ مناسب در زیباتر شدن سازه شما نقش بسزایی دارد. انواع رنگ‌های موجود در بازار شامل اکریلیک، روغنی، وینیل، اپوکسی، نانو و… هستند که روی سطوح سیمانی جلوه خوبی دارند. هرکدام از این رنگ‌ها دارای مزایا و معایب متفاوتی هستند و باید با توجه به شرایط پروژه و درنظر گرفتن ویژگی‌های رنگ‌های مختلف، دست به انتخاب بزنید. جدیدترین رنگ نمای سیمانی، رنگ نانو است که ویژگی‌های بهتری نسبت‌به سایرین دارد. هنگام انتخاب رنگ، توجه به نکاتی همچون میزان مقاومت در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی، انعطاف‌پذیری، ضدآب بودن و… اهمیت بالایی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *