تفاوت ها و مزیت های بی نظیر تولیدات تساسنگ نسبت به محصولات بازار

یکی از چالش‌های ساخت‌و‌ساز، انتقال ملات و بتن است که روش‌های مختلفی دارد. پمپ‌ بتن از روش‌های خوب امروزی است که کار افراد را تا حد زیادی راحت کرده است. انواع مختلفی از پمپ‌ بتن در بازار وجود دارد که امروزه به‌خصوص در پروژه‌های عظیم به شدت مورد استقبال قرار گرفته است. این دستگاه‌های پرکاربرد براساس عوامل گوناگون تقسیم‌بندی می‌شوند و هرکدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و در مکان‌های گوناگون به کار گرفته می‌شوند.

بهترین پمپ بتن بازار

دستگاه پمپ بتن یا Concrete Pump، دستگاهی کاربردی است که از طریق یک لوله بتن ساخته شده در میکسر را به سازه شما منتقل می‌کند. این نوع پمپ‌ها در بازار تنوع بالایی دارند و در اندازه‌های کوچک و بزرگ موجود هستند. علاوه‌بر اندازه، این پمپ‌ها براساس عوامل دیگر همچون تجهیزات به‌کاررفته و عملکرد، به دسته‌هایی همچون پمپ زمینی و هوایی یا پمپ پریستالتیک، پیستونی، سانتریفیوژی و… تقسیم می‌شوند. در ادامه به متداول‌ترین و بهترین پمپ‌های موجود در بازار اشاره خواهد شد.

پمپ بتن هوایی

پمپ بتن هوایی

یکی از پمپ‌های بتن موجود در بازار پمپ بتن هوایی یا Boom Pump است که بیش‌ترین کاربرد را در پروژه‌های عظیم دارد. این نوع پمپ دقت بالایی دارد و از بازدید متحرک و لوله انتقال ساخته شده است. این لوله‌ها انعطاف‌پذیر بوده و می‌توانند بتن را تا مسافت‌های بالا جابه‌جا کنند. مزیت مهم پمپ بوم امکان استفاده از آن در برج‌ها و ساختمان‌های بلند است. همچنین این نوع پمپ امکان نصب روی ماشین‌آلات را داشته و حمل راحتی دارد. پمپ بتن هوایی به‌سرعت بتن ریزی کرده و نیاز به تعویض لوله ندارد.

پمپ بتن زمینی

پمپ بتن زمینی

پمپ بتن زمینی یا Ground Pump که به پمپ خطی یا Line Pump هم معروف است از تعدادی لوله و یک قیف تشکیل شده و به‌راحتی روی یک کامیون نصب می‌شود‌‌. لوله‌های این پمپ از جنس فولاد و آلومینیوم هستند و به‌صورت دستی نصب می‌شوند. اگر پروژه کوچکی دارید، این نوع پمپ بتن می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. این نوع پمپ بر اساس تجهیزات مورد استفاده نام‌گداری شده است.

پمپ بتن پیستونی

پمپ بتن پیستونی

پمپ بتن پیستونی یا Piston Concrete Pump نوعی پمپ پرکاربرد است که براساس عملکرد و شیوه کار نام‌گذاری شده است. این نوع پمپ بتن متشکل از سوپاپ ورودی و خروجی و پیستونی و سیلندر بوده و عملکرد آن ابتدا از قیف شروع می‌شود. پس از قیف، بتن با کمک حرکات پیستون و نیروی جاذبه به سیلندر انتقال خواهد یافت و با سرعت بالا به سمت خروجی می‌رود. این نوع پمپ، بتن را تا حدود یک کیلومتر به‌صورت افقی و ۱۲۰ متر به‌صورت عمودی منتقل می‌کند. قطر لوله‌های آن چیزی حدود ۲۰ سانتی‌متر و قدرت انتقال بتن در آن‌ها ۱۳۰ مترمکعب در ساعت است.

پمپ بتن پریستالتیک
پمپ بتن پریستالتیک

پمپ بتن پریستالتیک از بهترین پمپ‌های موجود در بازار است که از قیف، شلنگ و غلتک‌هایی خاص ساخته شده است. پمپ پریستالتیک به اندازه کوچک و قابل حمل بودن معروف هستند. بتن ابتدا وارد قیف شده و این‌بار به کمک تیغه‌هایی وارد شلنگ می‌شود. داخل شلنگ هم غلتک‌ها به خروج بتن کمک می‌کنند و بتن جریان می‌یابد. سرعت پمپاژ این پمپ ۲۰ مترمکعب‌برساعت، قطر لوله‌ها ۷.۵ سانتی‌متر، انتقال افقی کمتر از ۱۰۰ متر و انتقال عمودی ۳۰ متر است.

پمپ بتن سانتریفیوژ
پمپ بتن سانتریفیوژ

پمپ‌ بتن سانتریفیوژ یا پمپ بتن گریز از مرکز، نوع خاصی از پمپ‌ها هستند که انرژی مورد نیاز خود جهت بتن‌ریزی را از چرخش پروانه داخلی خود کسب می‌کنند. محل خروجی بتن یک مجرای مارپیچ است که بتن را از طریق نیروی چرخشی پروانه‌ها از مجرای مرکزی پمپ به بیرون می‌ریزد.

 

همچنین بخوانید: بتن اکسپوزقیمت بتن اکسپوز

 

پمپ بتن دیزلی

پمپ بتن دیزلی

پمپ دیزلی از جمله پمپ‌هایی است که براساس نوع انرژی مصرفی طبقه‌بندی می‌شود. این نوع پمپ مناسب مکان‌های دور از امکانات شهری است که امکان استفاده از برق را ندارند. این نوع پمپ‌ها از سوخت دیزلی برای کار استفاده می‌کنند. پمپ دیزلی برد بالایی دارد و در ساختمان‌های عظیم، تونل‌ها و پل‌ها کاربرد دارد.

پمپ بتن برقی

پمپ بتن برقی

پمپ بتن برقی در بازار رواج بسیاری دارد و به‌دلیل استفاده از نیروی برق، مورد استفاده اکثر افراد است. کاربرد بسیار گسترده این پمپ‌ها در صنعت به دلایل گوناگون همچون سرعت مناسب و کاربرد راحت خواهد بود. همچنین این نوع پمپ‌ها هزینه کم‌تری هم دارند و به‌صرفه هستند.

مزایا و معایب پمپ بتن های بازار

دانستن مزایا و معایب پمپ‌های بتن می‌تواند کمک زیادی به پیشرفت روند کار شما بکند. با داشتن این اطلاعات می‌توانید راحت‌تر و بهتر انتخاب کنید و بین انواع زیاد پمپ موجود در بازار سردرگم نشوید‌.

نوع پمپمزایامعایب
پمپ بتن هواییانتقال بتن به مسافت‌های دورتر، سرعت بالای بتن‌ریزی، جابه‌جایی راحت‌تر، توان پمپ بیش‌تر، کاهش نیروی انسانی، کاربرد در پروژه‌های پیچیدهنیازمند نیروی ماهر، هزینه بالا به‌خصوص برای پروزه کوچک، ریسک بالای ایمنی
پمپ بتن زمینیامکان افزایش طول لوله، امکان بتن‌ریزی افقی، سرعت مناسب، عملکرد عالی در پروژه کم‌ارتفاع،عدم استفاده در پروزه عظیم، عدم کاربرد زیاد در پروزه مرتفع، نیاز به ناظر و نیروی انسانی زیاد، ریسک بالا برای ساختمان و نیروها
پمپ بتن پیستونیقدرت مناسب، مناسب برای پروژه‌های بزرگ، قطر بزرگ لوله‌ها، انتقال افقی و عمودیسرعت کم در انتقال عمودی، کاربرد کم در پروژه کوچک
پمپ بتن پریستالتیکدستگاه قابل حمل، نیاز نادر به روغن‌کاری و سرویس، نیاز کم به شست‌و‌شو، مناسب پروزه کوچکسرعت پایین، حجم بتن‌ریزی کم، عدم تناسب با پروژه‌های عظیم
پمپ بتن سانتریفیوژیراندمان بالا، سرعت بالاهزینه بالا
پمپ بتن دیزلیاستفاده از سوخت دیزلی، مناسب مکان‌های کم امکانات، مناسب پروژه‌های عظیم، استفاده در مسافت‌های بالاعدم کار با نیروی برق، نامناسب برای پروژه کوچک، عدم کاربرد در مناطق معمول، هزینه بالا
پمپ بتن برقیهزینه کم، کاربرد بالا، نیاز به نگهداری کم، کار با برقعدم امکان استفاده در همه مناطق
پمپ بتن ثابتلوله‌هاب محکم ترکیب فولاد و پلاستیک، امکان استفاده دستیعدم امکان جابه‌جایی
پمپ بتن متحرکقابل حمل بودناستحکام پایین‌تر از نوع ثابت
پمپ بتن دوغابمقاوم در برابر خوردگی، امکان انتقال بتن‌های متنوع با ترکیب گوناگون، مناسب صنعت فولاد و معدن، مناسب انتقال مواد رقیق‌ترعدم تناسب با انتقال ترکیبات سفت‌تر
پمپ بتن شاتریکتکارکرد اختصاصی، سرعت بالاکم بودن حجم بتن خروجی
پمپ بتن تراکت میکسرنگه‌داری طولانی مدت بتن، جلوگیری از سفت شدن بتن، زمان‌بندی مناسب، کاربرد در ارتفاع بالا، تهیه بتن تازههزینه بالا، عملکرد کند

سخن پایانی

پمپ بتن در بازار تنوع بسیار زیادی دارد و شما می‌توانید هرکدام از این پمپ‌ها را براساس نیاز خود انتخاب کنید. اما نکته مهم اینجاست که پیش از انتخاب باید حتماً ویژگی‌های انواع پمپ به همراه مزایا و معایب آن را بدانید تا بتوانید انتخابی خوب و متناسب با شرایط خود داشته باشید. همان‌طور که گفته شد، پمپ بتن انواع مختلفی دارد اما بهترین پمپ‌های بتن بازار عبارتند از پمپ بتن هوایی، زمینی، پیستونی، پریستالتیک، سانتریفیوژی، دیزلی و برقی که کاربرد گسترده‌ای در صنعت دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *